top of page

ÅPNE TRENINGER

Ung jente på ponni som rir hinderet porten

Åpne treninger er et konsept der deltakerne kan få en introduksjon til Working Equitation og hindrene som ris i sporten. Dette er et lavterskel-konsept der alle kan komme som de er, uansett alder på rytter, rase på hesten, type utstyr eller tidligere erfaring med sporten. Det er vanligst å ri på disse treningene, men det er også mulig å gjøre mye med tilvenning til hindrene fra bakken, for eksempel for unge eller nervøse hester. 

Treningene koster 200 kr per person for medlemmer i Working Equitaiton Norge eller en klubb tilknyttet foreningen, ellers koster det 250 kr. Man rir som regel i grupper på 3-4 personer. Det er ikke noe krav om at stallen treningen skal holdes på har alle WE-hindrene tilgjengelig, men stallen må ha en ridebane eller et ridehus til disposisjon, helst på minst 20 x 40, og det er en stor fordel om dere har noe hindermateriell (for eksempel bommer, sukkerbiter og hinderstøtter). De som reiser rundt og holder treninger har gjerne litt hinder selv, og har ofte mulighet til å ta med seg noe av dette til treningene.

 

Hvis du ønsker at vi skal holde åpen trening hos deg på din stall eller en stall i nærheten, ta kontakt på e-post via skjemaet nederst på siden, eller send oss en melding på Facebook. I utgangspunktet er det ikke noe krav til antall deltakere, men dette vil være opp til den som holder treningen, og kan bli påvirket av lengden på reiseveien.

WEN har flere som kan reise litt rundt og holde åpne treninger, men per i dag holder dessverre de fleste av disse til på Østlandet. Dersom du holder til utenfor Østlandet, blir det dessverre lang reisevei, og det kan være bedre å heller arrangere et helgekurs, sjekk ut vår liste over aktuelle instruktører her.

 

Working Equitation Norge vil veldig gjerne utvide områdene der i holder åpne treninger, så hvis du savner aktivitet i ditt område og kan tenke deg å holde åpne treninger, ta gjerne kontakt med oss! Man trenger ikke å være instruktør eller ha mye erfaring med Working Equitation for å holde åpne treninger, da de åpne treningene ikke er ment som detaljert rideinstruksjon, men som en grunnleggende introduksjon til gjennomføring av hindrene. De som holder treningene trenger derfor ikke å være rideinstruktører, de trenger bare å ha en interesse for WE og ønske å lære mer om det. 

bottom of page