top of page

starte klubb?

Miljøet for Working Equitation er fremdeles nokså lite og nyetablert i Norge, men det er stadig flere som får opp øynene for denne spennende sporten. Den beste måten å få i gang et lokalt miljø og få tak i likesinnede er ved å etablere en klubb i sitt nærmiljø. Da kan de som er interessert i sporten enkelt finne sammen på tvers av staller, og man kan sammen bygge et miljø.

Hvordan starte klubb?

1: Sjekk om det allerede finnes en klubb

Det aller første du burde gjøre er å være helt sikker på at det ikke allerede finnes en klubb i ditt område. Det kan du gjøre ved å sjekke listen over eksisterende klubber som finnes her. Dersom det allerede finnes en klubb i ditt nærområde, ta kontakt med de og engasjer deg i den eksisterende klubben.

2: Kontakt WEN for å finne likesinnede

Man må være et par ildsjeler for å få startet opp en klubb. Dersom du vil starte et miljø og en klubb i ditt område, ta kontakt med oss i Working Equitation Norge. Vi har kontakt med en del folk spredt utover landet, og vil gjerne hjelpe til med å sette deg i kontakt med andre WE-interesserte ditt område.

3: Start å bygge et miljø og start en klubb

Neste steg avhenger litt av hvor stort miljøet er. Dersom man bare er 2 eller 3 personer er det nok litt tidlig å starte klubb, og da anbefaler vi å starte med å arrangere kurs og treninger, så man får flere interesserte som vil være med å starte klubb. Når man er blitt en liten gjeng er man klare til å starte en klubb.

Vedtekter om klubber

Working Equitation Norges vedtekter har et vedlegg som handler om hvordan WEN og klubbene skal jobbe sammen, samt hvilke rettigheter og plikter både klubber og WEN har. Det er viktig at de som skal opprette en klubb setter seg inn i disse vedtektene. 

Trenger du hjelp?

Hvis du trenger hjelp rundt oppstart av et miljø, tips rundt arrangering av kurs eller treninger, eller råd eller hjelp med oppstart av klubb, ta gjerne kontakt med Working Equitation Norge. Vi har hjulpet noen klubber i gang allerede og vet hva som skal til med tanke på offisielle dokumenter og registrering i Brønnøysundregisteret. 

bottom of page